Het spreekt voor zich dat je er liever niet voor zal kiezen om alle vaat in je horecazaak zelf met de hand schoon te maken. Dit is in de praktijk namelijk absoluut niet efficiënt te noemen, integendeel. Het kan gelukkig ook anders. In het merendeel van de horecazaken wordt er dan ook voor gekozen om een professionele horeca vaatwasser aan te kopen. Het betreft hier een interessant toestel welke grote capaciteiten aan vaat kan verwerken. Dat is bovendien nog niet alles. Daarnaast zijn er op de markt ook heel wat van deze vaatwassers terug te vinden welke ervoor kunnen zorgen dat de druk voor je werknemers aanzienlijk kan worden verminderd. Ben jij ook op zoek naar een professionele horeca vaatwasser, maar kan je nog wel een beetje extra tips met betrekking tot de aankoop gebruiken? Ontdek ze hier op deze pagina!
Wanneer is een zogenaamde voorlader voldoende?
Een eerste type professionele horeca vaatwasser is de zogenaamde voorlader. Het kopen van een dergelijke voorlader is in het bijzonder interessant voor kleine zaken die maximaal beschikken over tussen de 30 en 40 zitplaatsen. In dit geval is een voorlader doorgaans wel voldoende, alleen moet er natuurlijk wel rekening worden gehouden met het aantal serviesdelen. Bij het kopen van een professionele horeca vaatwasser onder de vorm van een voorlader dient er wel rekening mee te worden gehouden dat deze in de praktijk aanzienlijk arbeidsintensiever is in vergelijking met andere opties die op de markt zijn terug te vinden. De korf dient bijvoorbeeld steeds in en uit de vaatwasser te worden genomen. Het spreekt voor zich dat dit er in de praktijk zomaar voor kan zorgen dat de rug van je medewerkers aanzienlijk zwaarder wordt belast. Dit nadeel kan echter wel deels worden opgevangen door gebruik te maken van een onderstel.
Wanneer het voor jouw zaak voldoende is om te kiezen voor dit type van professionele horeca vaatwasser zal je kunnen vaststellen dat ook de kostprijs van het toestel behoorlijk goed mee kan vallen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat het prijskaartje in de praktijk sterk uiteenlopend kan zijn. Concreet is het dan ook zo dat een voorlader kopen gepaard kan gaan met een kostprijs van om en bij de 1.000 à 1.500 euro, maar even goed met een prijskaartje dat richting de 5.000 à 6.000 euro neigt. Een goede vergelijking uitvoeren tussen de verschillende professionele horeca vaatwassers op de markt is dan ook steeds een absolute aanrader.
Wanneer kiezen voor een doorschuifmachine?
De ene professionele horeca vaatwasser is uiteraard de andere niet. Buiten de zogenaamde voorlader is het dan ook mogelijk om te kiezen voor het aanschaffen van een doorschuifmachine. Op het ogenblik dat de zaak groter wordt zal kijken in de richting van een dergelijke professionele horeca vaatwasser wellicht noodzakelijk worden. Ook de kostprijs van een dergelijke machine kan in de praktijk ongelofelijk sterk variëren, gaande van 2.500 euro tot wel 20.000 euro of meer. In het bijzonder wanneer je over een groot restaurant beschikt of wanneer de vaatwasser in bijvoorbeeld een groot bedrijf wordt geplaatst kan het interessant zijn om twee exemplaren naast elkaar te plaatsen. Zo kan er één exemplaar worden gebruikt voor de voorwas terwijl de andere de hoofdwas kan doen.