Horecaondernemers twijfelen vaak of mosselen in het assortiment moeten opnemen. In deze blog wordt beschreven waarom horecaondernemers juist wel mosselen in hun horecagelegenheid aanbieden.
Wat zijn mosselen
Mosselen is een gerecht waar niet iedereen van houdt. In een restaurant krijg je een pannetje met mosselen voorgeschoteld. De mossel is veel voorkomende diersoort afkomstig van de Nederlandse en Belgische kust. Op dit moment is de waddenzee de grootste producent kweek mossel. Je kunt een mossel niet geheel opeten. Alleen het in de zee levend tweekleppig weekdier kan opgegeten worden.
Mosselen is een miljoenenbusiness
De mossel is het belangrijkste consumptieproduct uit de Nederlandse schelpdierkweek. Elk jaar worden er door Nederland zo’n 50 miljoen mossels uit de wateren gehaald. Daarvan neemt België en Frankrijk de meeste mosselen af en zijn de overige 10 miljoen kilo mosselen bedoeld voor Nederlandse consumptie.
Zijn mosselen gezond?
Mosselliefhebbers zullen dit vast goed nieuws vinden. Mosselen zijn gezond. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Daarnaast bevatten ze ook veel mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Verder bevatten mosselen een hoog jodiumgehalte, koper, seleen en ijzers, waardoor het wordt gezien als enorm gezonde voeding.
Mosselen in je horecagelegenheid
Nu je wat meer weet over mosselen wil je het wellicht in je assortiment opnemen. Dat is een goede keuze. Maar buiten het inkopen van de mosselen heb je natuurlijk nog wel benodigdheden nodig zoals een pan om klaar te maken en te serveren. Wil je weten waar je pannen kunt vinden waar je heerlijke mossels in kunt bakken voor in jouw horecagelegenheid? Ga naar horeca sateuses kopen bij horecawebstore. Lees ook meer over de valkuilen van horecaondernemers.